030 - 820 00 20
Menu

Afschaffing VAR zet toegankelijkheid zorg onder druk

12 maart 2016

Ongetwijfeld bent u op de hoogte van de wetgeving die een einde heeft gemaakt aan het “VAR tijdperk”. Als van helder betreuren wij deze wetgeving ten zeerste. Wij hebben er daarom binnen onze mogelijkheden alles aan gedaan om invoering ervan te voorkomen. Op 2 februari 2016 heeft in de Eerste Kamer stemming plaatsgevonden over het wetsvoorstel. In een ultieme poging de meerderheid in de Eerste Kamer te doen kantelen, hebben wij in samenwerking met VvAA ons protest laten klinken. Het bijgevoegde artikel is bedoeld vanuit een historisch perspectief, waarbij wij hebben teruggeblikt op het pré VAR tijdperk. De tijd waarin er grote onduidelijk heerste over de juridische en fiscale duiding van een arbeidsrelatie.

Nu de Eerste Kamer het voorstel heeft aangenomen, zullen de oude en onduidelijke tijden herleven. Werkt u met een praktijkmedewerker of een waarnemer? Of bent u zelf praktijkmedewerker?
Laat u zich niet op het verkeerde been zetten met de gedachte, dat de nieuwe modelovereenkomsten al het onheil wegnemen. Dat is niet het geval!

Klik hier om de PDF te bekijken.

Delen op social media: